onsdag 28. januar 2015

Lydighet

Lydighets instruktør Elin Søbstad fra Bergen.





Instruktør Elín Søbstad
Elín er en utadvent og sprudlende dame med et stort og brennende engasjement for hund, atferd og hundetrening!


Hun har hatt hund i over 15 år og startet som instruktør etter endt utdannelse for 6 ½ år siden hos Canis Hundeskole avd. Bergen, som hun i dag driver sammen med 2 kollegaer.


Elín sin store kjærlighet for hunder skinner fort igjennom på hennes kurs, hennes målsetting er glade, lykkelige og lydige hunder – og ikke minst; å lære hundeeiere hvordan de skal trene sin hund på en effektiv og hyggelig måte.


Elín bruker en treningsmetode som kalles “klikkertrening”, og mener at med klikkertrening kan du lære din hund hva som helst, både hverdagslydighet, konkurranselydighet, agility, brukshund øvelser, sirkuskunster og mye, mye mer. - Du visste ikke at hundetrening kunne være så morsomt!
På kurs hos Elín lærer du ikke bare effektive og positive treningsmetoder – du lærer også å forstå prinsippene bak metodene, slik at du kan løse nye treningsutfordringer på egenhånd etter kurset.
Elín er opptatt av å gi individuelt tilpasset veiledning til hver hund og eier, og er kjent for godt humør og at latteren sitter løst


Elín er vokst opp med hunder i nær familie av rasene schæfer, labrador, bulldogg og mynde, og har selv hatt Flatcoated retriever i over 15 år.


I dag har hun sjarmerende Zanto, en Flatcoated retriever hann på 7 år; som hun har konkurrert og trener aktivt med innen lydighet, bruks og blodspor. I tillegg trener de Rallylydighet og litt Freestyle, og er aktiv på rype-og hjortejakt.


  


Elín har flere instruktørutdannelser innen hund og hundetrening, er utdannet figurant og Testleder på mentaltester på hund, har en rekke kurs innen problematferd o.l., og er den eneste i Norge som har instruktørutdannelse på BAT, Behaviour Adjustment Training, fra grunnlegger av BAT, Grisha Stewart og hennes Enpowerd Animals selskap.


Elín er i tillegg utdannet og autorisert terapeut innen massasje og streching på hund (anatomi og fysiologi) fra NHMS.


I det “sivile” liv, er Elín utdannet innen IKT, Organisasjon- og ledelsesstyring fra NHH, og jobber som ansvarlig dokumentkontroller på et stort verftanlegg på Askøy, like utenfor Bergen.


Elín har vært svært aktiv i flere komiteer hos NRK avd. Bergen og Omegn bl.a. som leder for lydighet- og bruksgruppen samt Hundeferie i Hemsedal komiteen, i en årrekke.
Elín gleder seg veldig til årets Hundeferie i Hemsedal, og ser frem til å treffe deltakerne på Konkurranselydighetskurset og sender følgende hilsen:


“Jeg håper dere er klar for en motiverende og inspirerende uke fylt med masse latter, god trening og moro sammen med vovsene deres og andre kjekke hundefolk! Beste hilsen og smil fra Elín